IndicePazatrasavanzar

Nur aprèn, La
TORRES, MONSTSERRAT; ALKUWAIFI, AHMAD

Ed. As. Punt d'Intercanvi, Barcelona, 2004. I.S.B.N. 84-6093434-9
Col. Educar en la diversitat, n?m. 2, 1 ed.
Págs. 51. català-àrab. Libro. Recurso gráfico. 16 € EurosDestinatarios: Primaria: primer ciclo.

Contenido: Es tracta d'un diccionario visual bilingüe català-àrab que facilita l'aprenentatge del català a través d'il·lustracions acurades. Incorpora els apartats Conceptes Associats, Accions i I també com a complements al tema proposat. El seu contingut segueix el currículum del cicle inicial de primària en l'àrea de coneixement del medi. Això facilita que els alumnes nouvinguts s'incorporin a l'aula amb un llibre que seguiex el mateix temanri que la resta del grup classe. Al final de cada tema hi ha un Oasis on es parla d'una festa popular i/o tradicional catalana, explicada en català i en àrab i on es resalten aspectes comuns de les dues cultures. Aquest material potencia l'escola inclusiva i ajuda a que les famílies dels nouvinguts puguin seguir el procès d'aprenentatge dels seus fills i filles, a través d'un material que poden entendre. El projecte Educar en la Diversitat en que s'emmarca aquest llibre es basa en el respecte per totes les llengües i cultures del món i per tant, en el respecte per la pròpia identitat.

Descriptores: diversidad, llengua i comunicació.

Indice: 1. Presentació
2. El calendari: el dia i la nit, la setmana, el mes, l'any, les estacions, el temps metereològic.
Oasi: els calendaris del món
3. L'hort i la vinya: l'hort, els productes de l'hort, les eines, la vinya.
Oasi: la fira de sant Ponç
4. Les plantes: les parts d'una planta, el cicle vital, les flors, els arbustos, els arbres, arbres perennifolis, arbres caducifolis.
Oasi: els castellers
5. La granja: la granja, productes de la granja, derivats làctics, el galliner, la pastura.
Oasi: la festa major
6. Els animals: els mamífers domèstics, els mamífers salvatges, els hàbitats, les aus, els peixos, els rèptils i els amfibis, els insectes.
Oasi: el correfoc

1775