IndicePazatrasavanzarPetit catàleg Il·lustrat de les olors
PICO, ELENIO

Ed. Associació Punt d'Intercanvi, Barcelona, 2010. I.S.B.N. 978-84-614-5835-6
Col. Tu i Jo, Nosaltres, n?m. 2, 1 ed.
Págs. 36. català, castellà, romanès, àrab, xinès, wòlof, quítxua i urd. Libro. Cuento. 11 EurosDestinatarios: Primaria: primer ciclo, Primaria: segundo ciclo, Tiempo libre.

Contenido: La col·lecció Tu i jo, Nosaltres és una col·lecció de 5 contes multilingües adreçada a infants de 7 a 12 anys.
L'objectiu és sensibilitzar sobre la igualtat de les persones a partir dels sentiments humans, que són iguals per a tothom, independentment d'orígens i creences, per reforçar la cohesió social.
Els contes volen generar processos d'interacció positiva que facilitin el coneixement mutu, el diàleg i el debat. Així mateix volen combatre els prejudicis i els estereotips que sovint envolten les persones immigrades i que tergiversen la realitat, a partir de la idea central de cada cinc històries, fonamentada en la igualtat entre les persones.
Les olors il·lustren una sèrie de sentiments (positius i negatius) que una persona experimenta quan migra: l'olor del comiat, de la retrobada, de la por, de la incertesa, del primer treball, de l'amistat, del gest amable, del rebuig, de la ignorància, del somriure...
Es proposa una reflexió al voltant dels sentiments que qualsevol persona, migrant o no, pot experimentar, de manera que es vol fer notar que abans que migrant s'és persona i això ens porta a un pla d'igualtat.

Descriptores: diversidad, discriminación, Intel·ligència emocional.

Indice: Cada conte presenta una sèrie de conceptes clau i una proposta d'activitats educatives que comencen amb tasques simples per anar evolucionant a tasques cooperatives. Més informació: http://www.puntintercanvi.org

2166