IndicePazatrasavanzar

Rata Robinata, pèls de tomata
ESTRELLA RAMON

Ed. EDITORIAL BAULA, Barcelona, 1995. I.S.B.N. 84-479-0338-9

Págs. 104. catala. Libro. Cuento. 4,39 EurosDestinatarios: Primaria: segundo ciclo, Primaria: tercer ciclo, ESO-1er ciclo, Tiempo libre.

Contenido: La Robinata és una rata de color roig que viu a una claveguera on totes les altres rates són grises i això la converteix en la riota general. Sols hi ha dues rates que, d'amagat, encara li són amigues: la rata Postdata i la rata Desiderata.
La pobra Robinata fa tot el que pot per esdevenir grisa i assemblar-se a les altres, però no se'n surt. I llavors, amb gran espant per part seva, la Policia Ratonera la deté sense haver comès cap delicte, només perquè és de color roig i la tanquen a la presó més horrible del món ratonil: La Lluentor Resplendent.
Les rates dirigents de la seva claveguera -l'Excel·lentíssima Rata Honorata i la Molt Il·lustre Presidenta Rata Safata-de-Plata- havien signat el Tractat de Justícia, Brutícia i Germanor on es comprometien a no discriminar cap rata pel color dels seus pèls. Però, a l'hora de la veritat, no en fan cap cas, de l'esmentat tractat, i la rata Robinata tancada a la presó està a punt de morir.
Per sort, una rata periodista -la Chambourcié de Danon- s'assabenta del cas i demana ajuda internacional: els diaris, les cadenes de televisió, les rates i ratolins famosos -el Mickey Mouse, la Rateta que escombrava l'escaleta, el Ratoncito Pérez... Totes les rates del món escriuran cartes d'ànim a la Robinata i cartes de protesta als qui la mantenen presonera. S'organitzaran xerrades, manifestacions, macroconcerts... Ningú no s'aturarà fins que la rata Robinata no sigui alliberada.

Descriptores: diversidad, discriminación, solidaridad, resolució de conflictes.

Indice:

70