A ciutat sense el meu cotxe!

Resum de mesures anunciades per l'Ajuntament de Barcelona

Mesures de trànsit

Substancialment es proposen les mateixes mesures que l'any anterior, és a dir, el tancament al trànsit del Passeig de Gràcia, Gran de Gràcia, la Rambla, Rambla de Catalunya i Via Laietana, a més d'actuacions descentralitzades en els barris de la ciutat. Dintre d'aquestes àrees de restricció només hi podrà accedir el transport públic, les bicis, la càrrega i descàrrega fins les 11 del matí, i els vehicles ecològics, a més dels d'emergència.

S'organitzaran tres super-illes, a l'Hospital Clínic, a la Sagrada Família i al Mercat de Sant Antoni.

La principal mesura de caràcter permanent que s'instaurarà a partir del dia sense cotxes serà la restricció al trànsit privat de la Rambla en sentit ascendent. A través d'un sistema de control només es deixarà passar el transport públic, la càrrega i descàrrega i els vehicles que accedeixin als parkings.

Mesures de transport públic

TMB donarà servei d'hora punta durant tot el dia. S'instauraran un determinat nombre de nous carrils bus. S'inauguraran tres noves línies de Bus del Barri.

Altres activitats

Es farà una exposició denominada "Mobilitat Sostenible i Segura" entre el 13 i el 24 de setembre, al costat de l'edifici de la Pedrera, en els laterals de Passeig de Gràcia. El dia 22 es farà una passejada col·lectiva de 5 km per la ciutat i s'organitzarà una activitat denominada Walk Test 2000, per conèixer la capacitació física dels ciutadans. Per la seva banda, la comunitat escolar està treballant per preparar activitats aquell dia.