IndicePazatrasavanzarLloc més bonic del món, El
CAMERON, ANN

Ed. Alfaguara/Grup Promotor, Madrid, 1998. I.S.B.N. 84-7911-717-6
Col. Sèrie lila -a partir de 8 anys-, n?m. , 1 ed.
Págs. 72. Català. Libro. Cuento. 5,15 € EurosDestinatarios: Primaria: primer ciclo, Primaria: segundo ciclo, Tiempo libre.

Contenido: En Juan és un nen de set anys que viu a San Pablo, a les muntanyes de Guatemala. El seu pare els abandona, a ell i la mare, i se'n va a la ciutat. Aleshores se'n van a viure a casa de l'àvia, que, tot i que és pobra, és propietària d'una caseta en la qual acull els parents que ho necessiten. Poc temps després, la mare també l'abandona i se'n va a viure amb un altre home. Llavors l'àvia es fa càrrec del nen i li fa aprendre l'ofici d'enllustrador. I així, enllustrant sabates, guanya uns quants calerons. Però la veritable il·lusió d'en Juan és anar a l'escola. Gràcies a la seva insistència, en Juan és admès a l’escola i com que ha après a llegir tot sol el canvien de seguida de curs.
És un llibre adequat per dialogar sobre la infància que viu situacions de risc, de conflicte. El desig de superació personal i la solidaritat per vèncer l'adversitat són valors presents en tot el llibre. El conte també té com a tema de rerefons la necessitat d'arrelar-se i de créixer en l'afecte, en l'amor, tal com demostra aquesta frase d’en Juan mateix: «però jo pensava que un lloc on hi ha algú que estimes moltíssim i on saps que hi ha aquesta persona que t'estima, aquest sí que és el lloc més bonic del món.» (pàg. 67)

Descriptores: diversidad, material geográfico, desigualdades, solidaridad.

Indice:

1317